PersdossierBeste,

Van 20 tot 28 juni vindt in Antwerpen Noord een bijzonder artistiek project plaats, dat zeker uw aandacht verdient: HIWAAR.
Verschillende handelszaken, de openbare ruimte, een kerk en zelfs een politiekantoor worden ingepalmd door 35 kunstenaars van diverse afkomst.
Zo ontstaat een verrassend kunstenparcours dat bewoners & bezoekers op een speelse manier uitnodigt tot dialoog. Dit intercultureel project omvat verder ook workshops, performances en prikkelende wandelingen. Speciale aandacht verdient de try-out van Bad van Marie.
De organisatoren - een enthousiaste groep van kunstenaars, wijkbewoners en buurtwerkers – willen hiermee de aanzet geven tot een permanente ontmoetingsplek voor artistieke uitwisseling tussen de verschillende gemeenschappen. Alweer een sterk voorbeeld van de culturele dynamiek die momenteel in Antwerpen Noord aanwezig is.
U bent van harte welkom op de feestelijke opening in aanwezigheid van de burgemeester, de consul-generaal van Marokko en de voorzitter van de districtsraad, op zaterdag 20 juni om 14 uur in Centrum De Wijk, Willy Vandersteenplein 1. Of u kan op uw eigen tempo deze tentoonstelling bezoeken met behulp van bijgevoegde bezoekersbrochure.
We wensen u alvast een boeiende ontdekkingstocht toe.

Het LosVastCollectief
www.hiwaar.be

‘HIWAAR / Expo2060’

- een dialoog tussen verschillende culturele gemeenschappen.

‘Hiwaar’ is een tentoonstellingsinitiatief van het LosVastCollectief dat kunstenaars, handelaars, verenigingen en buurtbewoners samenbrengt in het rijke, verrrassende en multiculturele ‘Antwerpen 2060’.

In, rond en met de Handelsstraat als voornaamste verbindingsas zal Hiwaar gedurende een week op tal van onverwachte plekken de artistieke werken en interventies tonen van meer dan 30 kunstenaars op even zoveel locaties.

Dit kunstenparcours, dat tegelijk speels en ernstig is, toont dat ‘diversiteit’ als uitgangspunt tot een vruchtbare en wederzijdse dialoog kan leiden tussen betrokkenen van vele verschillende nationaliteiten.

‘Hiwaar/Expo2060’ is een intercultureel kunstentraject dat opent op 20 juni 2009 om 14 uur op het Willy Vandersteenplein 1 en dat op 28 juni om 17 uur feestelijk afsluit met een optreden van Den Dirk in café Masarati, Diepestraat 170.


Het volledige programma (met workshops, begeleide wandelingen,…) alsook informatie over het project zelf (deelnemers, gastheren,…) vindt u op www.hiwaar.be.


Inschrijven voor de begeleide wandelingen kan op hiwaar@hotmail.com

.

Oog voor Hiwaar
Kunstevent in en om de Handelstraat

De werken van ruim 30 Antwerpse kunstenaars van allerlei nationaliteiten worden getoond doorheen de wijk. Kapper, pastoor en politieagent kunnen zich een weeklang galerijhouder noemen, want zij en nog vele anderen staan een stukje van hun werkplek af om ruimte te maken voor kunst.

Het startschot wordt gegeven in de Handelsteeg, op het plein aan het wijkcentrum. Zaterdag 20 juni om 14u is daar de officiële opening met wat schoon volk. Daarna zijn er geleide en ongeleide wandelingen, die alle geïnteresseerden via een eenvoudig parcours langs de vele kunstwerken leiden. De kunstenaars zullen erbij zijn voor een babbel.


Details van het weekprogramma op www.hiwaar.be


Pers en interviews :

Wim Geeven: wim.geeven@telenet.be tel:03 292 52 90


Coördinator:

Erik Van In : erikvanin@hotmail.com gsm:0498 30 99 09


>Programma en brochure


Oorsprong: Hiwaar is een project van het LosVastCollectief


Traject: Op langere termijn willen we een kunst-en-cultuur-platform uitbouwen waar de verschillende culturele gemeenschappen van Antwerpen Noord samen dingen kunnen doen.
.

Erik Van In heeft je een uitnodiging gestuurd

 
Top corners image
     
 
   
 
 
 

Erik Van In heeft je uitgenodigd om lid te worden van Twitter!

 
 
Uitnodiging accepteren